Malbas och social hållbarhet

Malmö är en fantastisk stad. Vi är många som arbetar dagligen med att göra den ännu lite härligare. Malmö är också en stad som behöver en knuff i rätt riktning för att alla ska komma till sin rätt. Vi vet att föreningslivet är en viktig miljö för att hjälpa tjejer och killar till en positiv gemenskap. Möten över gränser – geografiska, sociala och kulturella – är viktiga för att fläta samman olika delar av Malmö, för att öka integrationen på riktigt. Malbas är en basketklubb som genom sporten och rörelsen knyter nya band och bidrar till gemenskapen i staden.

Malbas bidrar till att förbättra folkhälsan. Forskning från bla Centrum för idrottsforskning visar att stillasittande och ökande fetma bland unga är ett växande problem med höga kostnader för samhället och individen som följd.

Malbas är motsatsen till kortvariga sociala projekt. Vi arbetar med social hållbarhet 7 dagar i veckan, 52 veckor om året.

Malbas är en jämställd klubb. Basket är dessutom en av de mest jämställda sporterna vilket vi är mycket stolta över. Jämställdhet råder i hela klubben. Förening och kansli har lika många kvinnor som män. Hos Malbas har tjejer och killar precis samma möjligheter.

Malbas är en del av Basket special som erbjuder träning för personer med intellektuell funktionsvariation.

Malbas Academy är vår ledarutbildning där unga spelare utbildas till coacher, domare och ledare. Vi tror på våra unga och att de växer med ansvar.

Malbas foundation är en fond för de spelare och familjer som behöver ekonomiskt stöd. Vi har som dröm att alla oavsett ekonomisk möjlighet ska kunna ta del av föreningslivet. När du köper paketet Träningsavgift i shopen går det direkt till fonden.